Вратарят на Левски и националния тим на България Георги Петков е под въпрос и за дербито в неделя, когато Левски гостува на „Васил Левски” на „червените”.

Георги пропусна заради висока температура и гостуването на Калмар, завършило наравно – 1:1. Всички усилия на лекаря на отбора Валентин Великов не дадоха резултат, и Петков не взе участие в двете тренировки преди мача, а и в двубоя, в който бе записан като резерва. Той се чувстваше зле и при завръщането на тима от Швеция. Дори отново поспа в самолета, което за него е нещо твърде обичайно.

Самият футболист не бе особено оптимист за възможността да се възстанови до неделя, но се качи с останалите си съотборници на лагер в Банкя. Спортно техническото ръководство взе решение всички директно от самолета да заминат с клубния автобус за Банкя, където отборът ще остане до неделя, когато вечерта от 21 часа е дербито на България.

На лагера ще се качи и Цветан Димитров, който евентуално да замени Георги Петков в групата за неделния мач. Георги Петков е на антибиотик още от четвъртък и се чака температурата му да спадне, но той ще е в групата за мача в неделя.

Останалите футболисти са здрави, като с леки болежки са Веско Минев, който бе наритан от шведите и Дъстли Мюлдер, но и двамата ще са на разположение на Ясен Петров за неделя.