Вратарят на Левски Георги Петков още не е напълно възстановен от контузията, която получи преди мача за Купата срещу Локо Мездра. Той отговори на журналистически въпроси на пресконференция, състояла се в клубния офис.

- Какво е твоето състояние?

- Функционално се чувствам добре. Имам още болки, но се надявам до мача да отшумят. От една седмица тренирам нормално с отбора. Надявам се да нямам проблеми с формата. Времето ще покаже.

- Не се ли избързва с твоето връщане, с оглед на важните мачове на Левски?

- Със сигурност. Тези мачове са трудни за Левски и много важни. Готов съм да играя в тях. Това е желанието на ръководството, а и моето.

- Не поемаш ли известен риск за здравето ти?

- Естествено, но рискът е за моя сметка.

- До колко важен е мачът с Локомотив Сф?

- Това е първият мач от тежката серия, която ни очаква. За нас са задължителни трите точки в този двубой. За да сме по-спокойни преди дербито на 2 декември. Да няма напрежение в отбора ни. В "Надежда" ще е дерби. Всичко може да стане в този мач. Добър отбор са. Като класа футболистите на Левски са над тези на Локомотив. Ако подходим сериозно и дисциплинирано, мисля че няма да има проблеми да победим в събота.

- Ти си част от националния отбор. Коментара ти за последните два мача, в които не игра?

- Няма да коментирам заслужено или не, не отидохме на еврофиналите. Според мен двете равенства с Албания повлияха на класирането ни в групата.

- Боли те от неравнопоставеното положение на вратарите...

- Така е. Вратарският пост е несправедлив. Може да пазиш 90 минути прекрасно, но 91-та минута да допуснеш грешка и всички виждат само нея. Всеки обаче трябва да е мислил, като е ставал вратар.

- Кой да е национален селекционер?

- Има си ръководство на БФС, то ще решава кой да е треньор. Затова са ръководство. Ако е чужденец, ще има повече дисциплина. Има и добри български треньори, но не съм аз този, който ще решава този въпрос.

- Може ли ЦСКА да загуби точки преди дербито?

- Не.

- Наясно ли сте ти и отборът, какво е твоето бъдеще след Нова година?

- Моето бъдеще е свързано с Левски. Имам договор за още година и половина и смятам да го изпълня. Ако има нещо, през зимата ще седнем с ръководството на отбора и ще се разберем, както е било досега.

- Липсва ли ти Милан Коприваров?

- Естествено, че ми липсва. С Милан сме приятели. Той е юноша на Левски. Добро момче. Говорили сме по темата. Той си има глава на раменете и сам си взима решения. Двамата с Емо са млади и сигурно искат да направят промяна в развитието си, а Левски сега не разчита на тях.