Националът Георги Миланов вкара хеттрик за Литекс при победата с 3:1 като гост на Монтана в мач от десетия кръг на А група, като две от попаденията бяха от преки свободни удари, а едно от тях от дузпа.

След двете поредни загуби, тимът на Христо Стоичков поведе в резултата в 15-ата минута, когато Миланов стреля много технично покрай стената от фаул и не остави никакви шансове на вратаря Сендо.

Домакините изравниха в 41-ата с гол на юношата на гостите Георги Пашов. Димитър Илиев отне топката в средата на терена и пусна пас в коридор към Пашов, който майсторски преодоля Илко Пиргов за 1:1.

В 58-ата съдията Ахмед Ахмед отсъди спорна дузпа за Литекс, след като Исмаил Иса падна в наказателното поле на Монтана след съприкосновение с вратаря Сендо, а Георги Миланов не сгреши от бялата точка.

Отново Миланов бе точен за крайното 3:1 в 64-ата минута, когато изпълни перфектно от далечно разстояние пряк свободен удар и реализира третия гол за гостите, с което оформи и своя хеттрик.

След като Ботев Пловдив и ЦСКА направиха равенство 1:1, Литекс се върна в борбата за третото място със 17 точки и пета позиция, докато Монтана е на 11-о място с 11 точки.