Халфът на Литекс Георги Миланов поднови леки тренировки на терена днес. Младата надежда на ловчанлии получи контузия на последното занимание преди контролата с румънския Тимишоара и не взе участие в нея. Мачът бе в неделя и завърши при резултат 1:1.

Оттогава откритието на „оранжевите” се готви по-специална програма изготвена му от лекаря на клуба Ивайло Якимов. След процедурите в хотел „Риксос” Георги, заедно с доктор Якимов направиха няколко обиколки на тренировъчния терен, съчетани с леки физически упражнения.

Очаква се Миланов да се възстанови до няколко дни и да започне да тренира наравно със съотборниците си. По всяка вероятност той обаче ще пропусне и утрешната контрола с чешкия Теплице.

Георги Миланов е продукт на академия „Литекс” и заедно с брат си Илия са считани за бъдещето на „оранжевите”. Двамата бяха поименно похвалени от Ангел Червенков след първата контрола на ловчанлии на турска земя с Партизан загубена с 2:3. Въпреки че през есенния полусезон Георги Миланов бе използван от наставника си в предни позиции, от началото на зимната подготовка Англе Червенков го пуска като вътрешен халф, където младокът отново показва много добри игри.