Досегашният изпълнителен директор на Локомотив София Георги Марков говори през сълзи с журналистите след връчването на медалите и Купата на отбора. Марков е спряган за нов изпълнителен шеф на Ботев Пловдив. 

Засега той нито потвърди, нито отрече тази информация, като заяви единствено: "Всеки търси варианти за бъдещето си." Ето какво сподели той за бъдещето на "железничарите". 

"Видяхте всички какво се случи. Отборът в най-добрата си година беше изхвърлен за 1 млн. лв. Според мен, БФС ако искаше, можеше да го спаси. Господин Гигов каза, че ако не получи лиценз, се отказва."

"С всички футболисти се разбрахме да прекратим договорите по взаимно съгласие и всеки да продължи по пътя си. За в бъдеще може пътищата ни да се пресекат отново. Те са професионалисти, трябва да играят футбол."

"Относно лиценза, на мен ми казаха, че са ходили три пъти на среща с НАП, предлагали са пари, но явно от там са поискали цялата сума наведнъж. В днешно време да се плати наведнъж 1 млн. няма как да стане, в Локомотив един човек издържа клуба."

"Бъдещето на Локомотив София? Търси се нов собственик, който да издържа клуба. Ако не намерим такъв, няма да има Локомотив. Трябва да се действа бързо, засега няма никакъв интерес. Нито един не се е обадил да изяви желание и възможност да издържа отбора във В група."

"Оттук-нататък всеки търси. Дали аз ще отида в Ботев Пловдив - ще видим. Господин Гигов обяви още онзи ден, че ще даде клуба без никакви финансови претенции. Ще го подари. Аз не знам за вариант за сливане между Локомотив София и ЦСКА, който знае такъв - питайте него. Ние се готвехме да получим лиценз и да се състезаваме в А група", завърши Георги Марков.