Младият и талантлив страж на Черно море Георги Китанов няма в никакъв случай преди лятото да ходи на втори проби зад граница, научи Дарик.

Първият избор на Китанов е ПСВ и в клуба чакат официално от холандския клуб да оповестят своето решение относно стража. Това ще отнеме поне няколко дни, защото ПСВ е голям клуб, където нещата не се решават еднолично. Засега отзивите за представянето на вратаря по време на пробния период са сравнително добри. Стражът е бил трениран от двама треньори и наблюдаван по време на заниманията от 6 скаути. Той взе участие в контролната среща срещу 8-ия във втора дивизия, като има някаква вина само за първия от допуснатите 3 гола в мрежата си.

До дни се очаква окончателното решение на ПСВ, но ако то се проточи Китанов няма да ходи на втори проби нито в Наполи, нито в Генк, откъдето има реални оферти за него. Ако от ПСВ се откажат от услугите на Китанов, той ще остане на "Тича" поне до края на сезона и едва тогава ще се предприемат реални действия по офертите на Наполи и Генк, ако все още те са актуални.