Нападателят Георги Какалов даде днес специална пресконференция преди евентуалното си завръщане в Ботев. Той изрази своето съжаление за бягството си от клуба и поиска прошка от фенове, ръководство и съотборници.

Тази вечер ще стане ясна съдбата на играча на специално анонимно гласуване сред футболистите на клуба. Ако повечето от „канарчетата” не пожелаят Какалов, то той няма да бъде върнат в тима. Ако пък се завърне скандалният футболист, ще удължи своя договор с една година и той ще е с продължителност лятото на 2010 година.

„Съжалявам, бях подведен от Сливен0,” каза почти през сълзи футболистът. На въпрос, дали Йордан Лечков го е подвел Какалов отговори: „Не само той и Драголюб Симонович. Надявам се да ми бъде даден шанс да се поправя”. Футболистът обаче отговори отрицателно на въпросите, свързани с негово изявление във форума на фенклуба в интернет. Какалов каза, че не е поствал той това мнение, в което се говори за бой от президента Христолов, налагане на негови колеги в титулярната единадесеторка и други неща от кухнята на клуба известни на много малък брой хора.

В същото време Какалов призна, че е отхвърлил предложението да заиграе в скандинавски отбор, тъй като искал да продължи да играе в Ботев. Футболистът не даде ясен отговор на въпроса, какво му е предложено от Сливен, за да напусне Ботев и да се присъедини към втородивизионния отбор. Според уклончивите и не до там убедителни отговори на Какалов се разбра, че отборът на Данчо Лечков му е обещал трансфер в чужбина и повече пари. „Аз не се чувствам големия грешник в Ботев, аз съм големият грешник. Ако моите колеги не ме приемат, няма да играя футбол две години” заяви Какалов.

В същото време бе представен и новия ръководен екип в Ботев. Почетен вицепрезидент на клуба става Динко Дерменджиев, спортно-технически директор ще е бившият футболист Борислав Димитров, а изпълнителен директор Сава Савов. Боби Димитров заяви, че е разговарял с Какалов и му е заявил, че няма начин да играе в друг клуб освен в Ботев. Легендата Динко Дерменджиев също разкритикува действията на футболиста. „Имам чувството, че Какалов изключва по време на мачовете и не разсъждава трезво. Срам ме е един футболист да срами Ботев Пд по този начин. Такова чудо като Какалов не съм виждал в цялата си футболна кариера. Призовавам го да спре с тези изцепки, ако иска да се развива”, заяви Чико.