Главният мениджър на Левски Георги Иванов, който на 2 юли става на 38 години, даде интервю за Дарик радио, в което засегна темата за селекцията, какво е успял да свърши около освобождаването на някои играчи и какви още иска да привлече, за състоянието на отбора в началото на втория подготвителен лагер, как вижда работата в ДЮШ и какво е бъдещето на отбора. Той поясни,че за Левски важи максимата,че „Формата е временна, а класата е вечна”.

„Левски имаше един ужасен сезон минал сезон, заяви Георги Иванов. Но за Левски важи максимата, че формата е временна, а класата вечна. Затова се надявам ужасният сезон да е в миналото и да гледаме само напред и да се развиваме само по начин, по който всички хора искат да виждат Левски.”

Георги Иванов говори и за селекцията в Левски, за трудностите при раздялата с някои футболисти и за обективните затруднения при привличането на нови футболисти. В сряда има разговор с Цветан Генков, с Павел Чмовш ще се разберат до 10 дена, а с вратарят Блажевич вече има договорка за начина на раздяла.

След като Левски се раздели с над 10 от досегашните си футболисти, сега Георги Иванов мисли изцяло за привличането на още няколко играчи , с които да окомплектова състава.

„Много е трудно да се правят в момента трансфери, откровен е Иванов. Всичко е съобразено и с бюджета ни и работим в рамките му. С по- малко пари трябва да направим един добър отбор. Търсим играчи на позициите ляв бек, десен външен халф, халф зад нападателя, евентуално и ляво крило.”

Георги Иванов не крие отличните си впечатления от работата на Пепе Мурсия Гонсалес.

„Впечатленията ми от Пепе Мурсия са отлични още от първия ни разговор, категоричен е Георги Иванов. Той е човек, който си разбира от работата. Иска да постигне нещо с Левски. Доволни сме от неговата работа и неговото привличане.”

Според Георги Иванов Левски е затруднен от липсата на юношеските национали. На тяхно място нови 5 играчи от школата.

„Нашата цел е до 2- 3 години да имаме отбор съставен в голямата си част от юноши на клуба, уверен е Иванов. Ще видим сега и 15 – 16 годишни юноши.”

От първите две контроли Георги Иванов е съзрял проблем пред отбора.

„ Имаме почерк, но имаме и проблем, сподели Георги Иванов. В предни позиции не можем да разгърнем потенциала , който имаме. Като цяло генерални изводи не можем да правим. Аз съм спокоен за отбора, защото виждам желанието и амбициите на колектива, който виждам. Ще се развиваме на базата на добрия колектив, който имаме.

Можете да чуете цялото интервю с Георги Иванов и на аудио.