Спортният директор на Левски Георги Иванов разкри някои неща около селекцията на „сините” през зимата. Гонзо призна, че вече се водят преговори с няколко играчи, като според него доста хора ще са изненадани от трансферите на тима. Бившият нападател призна и за интереса на Левски към вратаря на Видима Раковски Пламен Илиев.

„Водят се преговори, набелязали сме играчи. Текат преговори, но е трудно, преди януари не може да вземеш футболист, но сме набелязали футболисти на всяка една позиция. Мисля, че на Левски му трябват 3-4 футболисти на ключови позиции, за да засилим конкуренцията”, заяви Гонзо.

„Имаме идея, преговаряме с един млад вратар. Имаме и вариант със стопер, ще ги видите на 10 януари, когато започнем подготовката. Има двама-трима, при които преговаряме на ниво клуб-клуб, има двама-трима, с които преговаряме, защото договорите им свършват лятото, доста хора ще са изненадани от селекцията ни”

Относно трансфера на Пламен Илиев, Иванов коментира: „Имаме известни разминавания с ръководството на Видима за цената, този вратар наистина ни прави впечатление, момче с бъдеще, но претенциите на Видима за сега са неизпълними”.

„Наблюдаваме чужденци, трябва да имаме баланс между българи и чужденци. По-лесно ще намерим качеството извън България за момента. Колкото по-високи са целите, толкова по-трудно е да се налагат юноши. Ние взимаме момчета, но тези футболисти трябва да показват качества, за да играят”.

Относно бразилеца Фелипе, Гонзо сподели: „По всяка вероятност няма да остане в отбора. До 16 декември ще идват чужденци да преценяваме техните качества. В Левски в момента няма право на чужденци извън европейската общност”.

„Майкъл Тевия има качества, на него не сме му дали шанс, на базата на това, че когато можеше да играе беше контузен или болен. Най-вероятно ще го преотстъпим някъде и ще го наблюдаваме. Той показва, че може да се развие по добър начин”.

„Калин Щърков бе направил впечатление с Чавдар Етрополе за Купата на България, футболист, който също не му се даде шанс, но има своите качества”.

„Има интерес към Гара Дембеле и още 2-3 наши футболисти, ще се опитаме да заздравим отбора, за да станеш шампиони и после да играем квалификации за Шампионска лига”, завърши Гонзо.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg