Новият старши треньор на Черно море Георги Иванов подписа договор за две години, като след първата година може да има корекция, заяви той за Дарик радио. Иванов днес уточни всички подробности с ръководството на „моряците” и на 9 януари ще изведе отбора на стадион „Тича” за първа тренировка.

„Щастлив съм, че се разбрах с ръководството на Черно море и подписах договор за две години, заяви за Дарик радио Георги Иванов. Черно море, с тези футболисти, не заслужава да е на това място в класирането. Ще се постарая, с направената от мен селекция и подготовка, да върна Черно море там, където му е мястото. Да е възможно по-напред в класирането. Искам отборът на Черно море да е фактор в първенството. Наясно съм със спортно–техническия щаб, с който ще работя и вие ще ги видите на 9 януари.”

Предположенията са Георги Иванов да вземе за помощник Ивайло Петров – Пифа, а досегашните помощници на Адалберт Зафиров да останат и в щаба на Иванов.

„Не искам да разкривам и кои футболисти искам за привличане, заяви Иванов. Черно море си има добри нападатели, но не бих се отказал от подкрепления с флангови футболисти. Нека първо да бъдат подписани договори с новите и тогава ще ги научите.”

Споменаваните имена на нови футболисти са на Симеон Райков, с който Георги Иванов е работил в Левски и на Мартин Камбуров, който за да отиде на „Тича” ще трябва Иванов да убеди ръководството на тима да плаща висока заплата за българските стандарти.

„Не е вярна вашата информация, че ще изпълнявам и функцията на главен мениджър, категоричен бе Георги Иванов. Ще бъда старши треньор и това ми е достатъчно. Имам конкретни поставени задачи от ръководството свързани с първия тим, а и клубът си има ръководство.”