Спортният директор на Левски Георги Иванов обясни ситуацията свързана с Базил Де Карвальо пред Гонг. Хронична травма на нападателя кара „сините” да се откажат от услугите на голмайстора, който дойде от Локомотив Пловдив.

-Георги, дочухме, че има здравословен проблем с Карвальо, потвърждаваш ли тази информация и какво става с него?

-Наистина Карвальо има здравословен проблем, който няма да му позволи да подпише договор с Левски. Ние ще го върнем на Локомотив Пловдив, защото след като не е подписал с нас, нормално е да се върне в отбора, с който има договор.

-Контузията е онази, която се обади и провокира при падане още на първата му тренировка?

-Така е, тази контузия е доста усложнена и е от 2006 година. След направените медицински прегледи, стана ясно, че Карвальо трябва да направи операция, а нас този вариант не ни устройва.

-Самият футболист на какво мнение е?

-Самият футболист е на мнение, че трябва да направи операция. Като цяло трябва да отсъства от терените три месеца, а за нас това не е добре.

-Лекарите, които са го прегледали смятат, че трябва да бъде опериран…Едва ли може да играе и да влиза единоборства с този проблем?

-Лекарите, които го прегледаха са едни от най-добрите в тази област. Те са категорични, че Карвальо трябва да се оперира, за да може да играе. Такова е и желанието на футболиста. Ние не може да се съгласим на този вариант. Не може да го оперираме и лекуваме три месеца, за нас всеки мач от 26-ти е много важен.

-Ще го върнете ли на Локомотив Пловдив? Ще напуска ли лагера на Левски, какво сте решили?

-Нормално е след като Карвальо няма трудов договор с нас, да се върне в Локомотив Пловдив. Това е нашата позиция, Локомотив Пловдив трябва да решава от там нататък какво да прави. На нас ни трябват здрави футболисти, които могат да тренират и играят.

-Това е абсолютно нова ситуация за теб, трябва да взимаш някакво решение. Още повече, че е отворен процесът с продажбата на Гара Дембеле, готов ли си с решение?

-Доста сложна ситуация стана за нас. Аз още преди два месеца се бях разбрал със собственика на Локомотив Пловдив за Карвальо. Не коментирам чисто футболните му качества, защото аз го харесвам. При тази ситуация, няма как да остане в Левски. Ще търсим евентуално нов футболист, ако Гара Дембеле замине. Най-добрият е да остане, защото знаем за какъв футболист става въпрос. Ние всички искаме да остане.

-В кръга на шегата, защото няма журналисти в лагера на отбора, Жоазиньо и Гара Дембеле там ли са?

-Разбира се, тука са и тренират с настроение, тренират добре.

-Ще чакате ли футболисти на проби? Говореше се за десен външен халф…

-Имаме идея, със сигурност ще дойде още един футболист. Ние искаме да засилим конкуренцията в дясната страна. При всички положения ще има такъв футболист. Дали ще дойде на проби, или ще подпишем веднага, тепърва ще разберете, уточняваме този въпрос.

-Притеснен ли си от ситуацията с Карвальо? Говореше се, че има идея да играете и с двама централни нападатели, сега със старши треньора ще трябва да решавате в движение как да се процедира….

-Разбира се, че съм притеснен от ситуацията, защото преди два месеца бях договорил Карвальо и разчитах на него. Трябва да търсим нов футболист, имаме варианти, дори сме говорили с един от набелязаните футболисти. Знаете обаче, че докато не се подпише един договор, никога не е сигурно. Това е причината малко да сме под пара, но се надявам да вземем правилното решение.