Георги Иванов – Геша даде първата си пресконференция като треньор на Спартак Варна. Той бе назначен на поста на мястото на освободения Неделчо Матушев.

 

Преди Георги Иванов да каже първите си думи на „соколите”, изпълнителният директор Живко Великов обясни причините за напускането на Матушев.

 

„Поредица от слаби мачове, докарахме я до там, че да сме един от изпадащите и да се борим за оцеляването на отбора” – каза Великов – „Предпочетох да взема мерки, отколкото да чакаме изпадането. Явно Неделчо Матушев не успя да пасне на нашия отбор.”

 

Георги Иванов, който до момента бе начело на отбора на Девня, вярва, че Спартак няма да изпадне. Той е приел предложението да оглави отбора без да се замисли.

 

„Пет кръга са и малко и много. Мисля, че отборът Спартак има сили и възможности да изпълни целите, които са поставени пред него” – заяви Геша – „За офертата не се замислих много, защото в крайна сметка аз съм израснал тук, на този стадион, юноша съм да Спартак. Моята цел, а и на половин Варна е Спартак да оцелее, да съществува, да радва хората, да играе добър футбол и хората от мач на мач тук да се увеличават.”

 

Геша смята, че лошото представяне до момента се дължи на неправилната психическа настройка на играчите. 

 

„Футболистите имат главно психологически проблеми” – каза новият старши треньор - „От тази гледна точка ще акцентираме точно върху това нещо. В тези мачове те трябва да дадат най-доброто от себе си. Да им се създаде обстановка, в която спокойно да разкрият възможностите си и ние да измъкнем най-доброто от тях.”

 

Георги Иванов обяви, че има необходимия треньорски лиценз да води отбора. Треньорът каза още, че ще се поддържа сътрудничество с бившия му отбор Девня. Там, за обиграване ще бъдат пращани юноши на „соколите”. Когато те натрупат необходимия опит за А група, ще бъдат върнати на стадион Спартак.