Габровският рефер Георги Йорданов е все по-близо до наряд за дербито между Левски и Лудогорец в събота, научи Гонг.

Мачът на практика ще реши титлата в българското футболно първенство и определено е най-важният двубой за годината. Георги Йорданов яхна вълната тази пролет, след като редица български водещи арбитри се издъниха и се наложи да бъдат вадени от съдийството.

Първият сериозен двубой на Йорданов тази пролет бе мачът между ЦСКА и Лудогорец на стадион „Българска армия“. След безупречното съдийство Йорданов си заслужи наряд за вечното дерби Левски – ЦСКА. Там габровецът се справи на ниво и логично получи наряд за другото дерби – Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив, където също не допусна грешки. През този сезон Йорданов получи още няколко ключови двубоя, но в по-ранна фаза. Той ръководи първия мач за първенство между Левски и Литекс, както и двубоят Лудогорец – ЦСКА през септември 2012. Йорданов имаше и наряд в Б група преди няколко дни, когато свири дербито между Нефтохимик и Светкавица.

Контузията на най-добрия ни рефер в момента Станислав Тодоров също предрешава избора за решителния мач за титлата. Тодоров се контузи по време на двубоя Литекс – Левски и вероятно няма да получава наряди до края на първенството.

Интересен факт от биографията на Георги Йорданов е дебютният му мач в А група, който е Левски – Черноморец Бургас-София през 2007 година, завършил с впечатляващото 10:0 за „сините“.

Въпреки явния фаворит Йорданов, в Съдийската комисия обсъждат и други варианти за главен арбитър на съботния мач, но те са много малко вероятни.