„Наградата за мен е голямо признание, най-вече за годините отдадени на съдийството”, заяви съдия №1 на България за 2013 година Георги Йорданов, минути след като получи признанието на Асоциацята на футболните съдии.

„Може би най-тежкият мач, който ръководих тази година бе този между Левски и Лудогорец (б.р – игран на 18 май). На него се решаваше титлата. Преди такива мачове си мисля, че трябва да дам всичко от себе си, да оставим футболистите да играят футбол и да победи по-добрият на терена. Всеки мач е такъв какъвто си го направи съдията. Ако се представиш по най-добрия начин, нещата се получават”, каза още габровецът.

Той бе категоричен, че няма проблеми да ръководи последния мач в България тази година – „вечното дерби” Левски – ЦСКА, което е реванш от 1/8 финалите в турнира за Купата на България: „За това трябва да питате председателя на съдийската комисия. Когато ми гласуват доверие, винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си, да защитя името си и по този начин и името на съдийската комисия и на целия БФС!”

„Нямам притеснение от някой конкретен мач. Който ми дадат от Съдийската комисия, ще се опитам да оправдая гласуваното доверие. Прекалено много обичам футбола и съдийството за да се откажа. Много пъти ми е идвало в повече, но винаги съм намирал сили да продължа”, добави Йорданов.

„През годините имаше едно негативно наслагване спрямо българското съдийство. Тази година има доста сериозно развитие в това отношение. Мисля, че съдиите се стремят да дават най-доброто от себе си и по този начин се вдига качеството не само на съдийството, но и на футбола в България”, сподели съдия №1 на 2013 г.

Той коментира и нововъведението от този сезон в А група – съдиите зад вратите: „Много по-трудно е да си допълнителен асистент съдия. За целия мач имаш една или две ситуации, в които трябва да вземеш решение и е много трудно да запазиш концентрация в момента, който може да се окаже решаващ за крайния резултат!”

„Нямам представа дали има отбори с лоби сред съдиите. Относно това, че треньори и президенти изразяват някакво мнение си е тяхно право. Сигурност няма никъде. Пътят до най-високото ниво е доста дълъг и труден. Една стотна от секундата може да ти коства кариерата. Най-добрият начин да имаш сигурност е да показваш, това което можеш. Както и да бъдеш добронамерен и коректен към всички”, завърши Георги Йорданов.