Капитанът на Черно море Георги Илиев не бе доволен от минималната загуба в Пловдив от Локомотив. Според него „черно- белите” са излъгали „моряците” с гол от статично положение. Илиев е убеден, че предстоящото гостуване в неделя, отново в Пловдив, ще е по-различно и Черно море ще се хвърли на сто процента в срещата реванш за Купата на България срещу Ботев.

„Не смятам, че стана кой знае какъв мач с Локомотив", откровен е Жоро Илиев. "Имаше предпоставки да се играе добър футбол – осветление, донякъде добър терен, топката горе-долу вървеше, но не смятам, че качеството на играта бе кой знае какво. Изтървахме две-три положения, а Локо Пд ни вкараха от едно статично положение и ни излъгаха 1:0. Това е футболът.”

Възможно ли е големият заряд на мача да е попречил да се играе качествен футбол?

„То зарядът винаги е голям", заяви Илиев. "В България в над 95% от мачовете липсват футболните качества. Явно навсякъде има повече заряд и по- малко футбол.”

След по- малко от седмица, в неделя, Черно море отново ще пътува до Пловдив, но този път за мач с Ботев. Това е срещата реванш от турнира за Купата на България, а в първия двубой не бе отбелязан гол - 0:0.

„Това е съвсем друг мач", убеден е Георги Илиев. "Все пак говорим за двубой от турнира за Купата на България. Проблемът при нас е, че вече шеста година в Пловдив подхождаме по един и същи начин. Повеждат ни обикновено до 15 минута, така бе и с Ботев. Явно в Пловдив нещо ни става. Надявам се да променим това нещо с предстоящия мач за Купата. За нас всеки мач е важен. Не сме отбор, който ще отпише първенството ,или Купата. Хвърляме се навсякъде на 100% и това е , пък каквото се получи.”