Нападателят на Славия Георги Христов получи наградата си за играч номер едно на 14-ти кръг в А група. Футболистът спечели първото място в конкуренцията на трима бразилци като от 22-ма гласували специалисти Христов получи 13 гласа. Втори в анкетата на пресклуб България и вестник Футбол остана играчът на ЦСКА Маркиньос с пет вота. Четворката попълват Дока от Литекс и Адемар от Черно море.

Христов благодари за наградата и заяви, че е изключително щастлив, че е успял да постигне това, което е искал от много време, а то е отново да почне да изпитва удоволствие от футбола. „Това още повече ще ме мотивира да се съсредоточа върху изявите си по време на тренировки и, разбира се, в мачовете.”

Нападателят сподели, че по време на втората му година от престоя му в Левски, хъсът и желанието, които имал като дете за играта са се изгубили по една или друга причина. Опитах се да си върна формата от преди, но не се получаваше. В детските ми години моят треньор казваше: „Когато спираш да даваш на Цар футбол и той спира да ти дава в един момент, нещо такова се получи и при мен. В този дълъг период футболът не беше на първо място за мен, за което сега изключително много съжалявам, най-вече заради себе си. Това беше много труден период в моята кариера и в живота ми, защото моят живот е футбол, но сега изпитвам истинско удоволствие от играта.”

„Никой не ме е гонил от Левски, както навсякъде се изписа и трябва да кажа, че те не са ми казвали, че няма да разчитат на мен, даже напротив. Аз исках да сменя обстановката, за да започна отначало всичко. Не съм си тръгнал от Герена, защото нямам психика, а защото когато се върнах от Полша, се чувствах повече от готов, но те бяха взели Дембеле и разчитаха повече на него. Сега в Славия се чувствам много щастлив и усещам, че се раздавам на 100%, което ме радва. В Емил Велев няма никаква разлика от преди и сега. Този треньор притежава уникалното качество, което липсва при другите специалисти да прави всеки един футболист значим, а не обратното.”

По повод първия мач на белите в турнира за Купата на България, голмайсторът заяви, че няма място за подценяване, защото отпадне ли Славия от Лудогорец, ще има здраво дърпане на ушите. „Турнирът за купата на България е най-прекият път до Европа и аз мисля, че спечелването на трофея е постижимо за Славия.”