Отборът на Славия победи с 3:2 Монтана в мач от 14-я кръг на А група. Две от попаденията за „белите” реализира Георги Христов, като това са първите му голове за състава, към който се присъедини преди началото на новото първенство. Третият гол, който донесе трите точки за домакините в този мач вкара обичайният заподозрян Николай Божов. За Монтана се разписаха Венци Христов и Луис Едуардо.

Националният селекционер Лотар Матеус изгледа второто полувреме на двубоя, като бившият капитан на Германия се появи на „Овча купел” на почивката, когато резултатът бе 2:0 в полза на белите след две попадения на Георги Христов.

Момчетата на Емил Велев започнаха мача повече от добре. Първото попадение дойде в 10-та минута, след самостоятелен пробив на бившия нападател на Левски, който получи топката пред наказателното поле на гостите и премина през четирима защитници преди да простреля вратаря Христо Иванов.

Малко преди почивката резултатът стана 2:0. След центриране на Николай Божов от пряк свободен удар отдясно по атаката на Славия, Георги Христов се извиси с и глава вкара втория си гол в мача.

В 47-та Монтана се върна в мача. Резервата Венци Христов получи пас от дълбочина, надбяга Виктор Генев и с хубав удар по диагонала намали резултата на 2:1. В 77-та обаче Славия отново увеличи преднината си. Хубав пас в коридор на Илия Илиев към Николай Божов, който направи две крачки и стреля точно за 3:1, останал сам срещу вратаря.

Пет минути преди да изтече редовното време Монтана отново загатна, че може да стигне поне до точката. След голямо разбъркване в наказателното поле на Славия Луис Едуардо бе най-съобразителен и вкара втори гол за Монтана – 3:2.

До края на мача обаче Славия успя да заздрави защитата си и да спечели трите точки, с които зае 5-о място с 23 пункта. Монтана пък е на 10-а позиция с 16 точки.