Георги Христов и Ботев се разделиха, постанови Арбитражната комисия на БФС. Играчът отговори на журналистически въпроси, след като разтрогна по вина на клуба.

„Естествено, че съм доволен, заяви Георги Христов по повод решението на Арбитражната комисия. Щом е взето с пълно единодушие съм доволен”.

Футболистът призна пред журналистите, че е бил притеснен преди заседанието на комисията. „Притеснявах се, защото аз от правни отношения не разбирам, откровен бе Христов. Затова са и адвокатите и г- н Ивков”.

Нападателят сподели и своите очаквания от близкото бъдеще. „ Единственото, което ме интересува е това, което върша на терена, заяви Георги. Надявам се да го върша добре през следващата година с отбора на Левски. Естествено, че ще има още една комисия, но аз съм доволен от това, което стана днес”.

Христов не коментира договора си с Ботев. Единствено каза: „ Относно договора нищо не мога да кажа. На всички е ясно, че има клауза в договора, която е подписана от мен, президента на Марица и президента на Ботев. Това ще е последното нещо, което ще кажа оттук нататък за този договор”.

Запитан ще започне ли подготовка с Левски Георги Христов бе лаконичен: „Да. Ако зависи от мен”. Той сподели, че тази сага му се е отразила зле.Още повече, че е притеснителен човек, според него самия. „Вярвах в моя адвокат и правдата, защото правилното решение е това, което бе взето днес, убеден е Георги.

Футболистът не е могъл да си отпочине добре, но е доволен от развитието на случая. „ Мисля че имах право да си почина, не че си починах добре. В крайна сметка от понеделник ще се подготвям с Левски. Това е една мечта по- малко за мен”, завърши Георги Христов.