Единият от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев се появява изключително рядко в публичното пространство. Двамата с брат си Кирил са равноправни съдружници в управлявания от тях холдинг, чиято част е и тима от Разград. От няколко дни братя Домусчиеви са в Турция, където имат възможността да са близо до отбора. Георги Домусчиев се съгласи да даде дълго интервю специално за Гонг, което е една от първите му изяви пред медиите, след началото на проекта „Лудогорец“.

„Дали сме готови за титла ще видим, когато започне първенството. Тогава ще видим възможностите на всички, защото в контролите се експерементира. От играта на Лудогорец засега съм доволен. Само трябва да започнем да вкарваме“, заяви Георги Домусчиев.

„Ние се постарахме да осигурим добра селекция. Попълнихме постове, където нямаше конкуренция. Като собственик не знам как се чувствам. Нито аз, нито брат ми сме очаквали да изиграем такъв силен полусезон. Надявахме се да завършим в шестицата, за да гоним през пролетта евротурнирите. Играта на отбора ми харесва“, каза Домусчиев.

Той призна, че преди да стане фен на Лудогорец преди две години е бил привъженик на Левски. „Преди Лудогорец бях фен на Левски, Кирил е на ЦСКА. Нямало е спорове между нас. Имало е случаи да гледаме дербито заедно и всеки да си вика за отбора. Това е нормално. Кирил е по-активният и той се занимава с управлението на футболния клуб. Всичко, което е свързано с маркетинг, мениджър, трансфери, подготовки. Аз се занимавам активно с цялото строителство. На градския стадион и тренировъчната база. В рамките на 2 месеца трябва да завършим строителството. Проблем е лошото време. Естественото игрище е готово, сега правим изкуственото игрище и пистата около естественото“, допълни още Георги Домусчиев.

Той не пожела да коментира ситуацията в другите отбори от българското първенство. „Не искам да коментирам другите отбори. Ние си гледаме в нашия клуб. Опитваме се да се развиваме по европейски. Това, което гледаме по света и което сме виждали. Тук виждаме, че всички източноевропейски първенства са по-силни от българското. Искаме отлагане на първенството. Не е нормално да се играе при такива условия. В Лудогорец със сигурност не се взимат най-високите заплати. Харчим най-разумно. Не са най-високите заплати, но не са и ниски. Не са по-високи от тези на Левски и ЦСКА, за Литекс не знам. Не искам да коментирам колко средства сме вложили от началото на проекта“, допълни Георги Домусчиев.

„Нямам представа колко наши играчи, ще са в националния отбор. Ние нямаме амбиции да имаме национални играчи. В момента нямаме намерение да продаваме съответно да имаме някакви амбции да е национал, за да го продадем по-скъпо. Това са амбиции на други отбори“, каза Домусчиев.

Той определи решението на БОК относно допинга в ЦСКА като анти-спортно и извън футболните правила.

„Никой не ни е искал пари, нито ние сме предлагали на някой пари, за да свири за нас или да играе симулативно срещу нас. Нито аз, нито брат ми играем някакъв вид тото. Аз съм привърженик да се забрани в цял свят залагането във футбола, защото това опорочава играта. Ако има залагания, част от приходите да отиват във футбола. В момента целта ни е да задържим играта от есента и евентуално да станем шампиони или да спечелим Купата. Проектът ни е дългосрочен. Това личи и от влаганите средства в база и стадион“, каза Домусчиев.

Той разкри, че се започва активна работа по поставянето на осветление на “Лудогорец Арена” и изграждането на още няколко терена.

„Има неприятни моменти във футбола, ако си повлиян от емоциите или си бил ощетен. Тези неща се превъзмогват. Кирил и аз сме темпераметни хора и преживяваме нещата повече от колкото трябва“, заяви Георги Домусчиев.

„Мисля, че БФС и специално Боби Михайлов се стреми да работи добре и да пази някакъв баланс. Не съм съгласен президенти на футболни клубове да бъдат в Изпълкома. Там трябва да работят професионалнисти. Ние не искаме да влизаме там“, призна собственикът на Лудогорец.“

„Общо взето ние не се месим в работата на спортно-техническия щаб. Те си определят тактика, стратегия, кой да се привлича. Ние имаме последната дума и финансовите условия. Столът на Ивайло Петев никога не е бил разклатен. Това, че имаше някакви настроения от определен кръг фенове на Лудогорец, не означава, че му е бил разклатен стола. Никога не сме сваляли доверието от него“, допълни босът на „орлите“.

Георги Домусчиев призна, че за него Лудогорец е по-скоро хоби и благотворителност. „Съмнявам се това да се превърне в бизнес, който да носи пари, дано не носи много загуби. Знам за прякора ни „крейзи форест“, би трябвало на английски да е „крейзи форестър“. Лудогорец обаче е българското наименование и така трябва да се знае по света. Орелът е символът на Лудогорец от много години. Малко се дразня, когато не наричат „милионерите“, защото определено не сме милионери“, завърши Георги Домусчиев.

Със съдействието на HUVEPHARMA