Помощникът на Димитър Димитров – Херо в Черноморец Георги Чиликов заяви преди шампионатнатната среща с Локомотив София, че хората, които не се раздават докрай, нямат място в бургаските „акули“.

Двубоят е в понеделник, от 18 часа.

„Ще започна първо с новите хора при нас, които има шанс да играят в предстоящия мач. Това са Николай Павлов , който идва от Ботев Пловдив при нас. Почти сме готови с картотеката на Наджиб Амари, който е юноша на Олимпик Марсилия. Соли, който също е наш футболист, все още има проблеми с глезена. За него е почти сигурно, че няма да играе. Ванчо Траянов продължава да се възстановява от тежката контузия, която получи преди началото на шампионата. За съжаление положението при него не е цветущо. Все пак се надяваме, че следващата седмица ще започне да тренира с нас. Леки болки имат Уатара и Оливейра. Траян Траянов е също един от футболистите, които скоро привлякохме. При него чакаме единствено жълтата карта“.

„Ще се върна малко назад, след мача с Нефтохимик, като искам точно и ясно да кажа своето мнение, което се покрива с това на старши треньора и колегите. Хора, които нямат мотивация и не се раздават на тренировки и на мачовете, нямат място в Черноморец. Това ще го разберете в следващите дни и седмици. Няма значение дали са българи или чужденци. Особено пък чужденците. При тях критерият трябва да е завишен, поради факта, че те трябва да вдигат класата на отбора. Когато примерно нямаш ден на терена, най-малкото трябва да се раздадеш физически. Това не го видяхме в определен кръг от футболисти в мача с Нефтохимик, както и на тренировки. Когато не си мотивиран, е логично да загубим. Аз не мога да си представя футболисти дошли от чужбина, да нямат мотивация да се докажат, да растат и да бъдат водещи фигури. Това означава, че са хора без характер и нямат място тук. За момента тези, които показват такива слабости, нямат шанс да играят. Аз съм принципно за компромиса един път, но оттам нататък всеки си носи кръста.

Локомотив София имат нов треньор и се очаква мотивацията да е по-голяма. Иначе като отбор виждам, че са запазили по-голямата част от футболистите си. Имат добри качества и опитни играчи. Те са притиснати до стената и се нуждаят задължително от трите точки. Въпреки това мисля, че нашия отбор има по-добър потенциал и трябва да го покажем на терена“.