Георги Андонов спечели приза “Футболист на феновете” за месец април. Нападателят събра 2537 точки от 763 гласували в анкетата, която се организира в beroe.bg. Футболистът получи приза си след мача с Локомотив София от Мис Берое фенка 2013 Жаклин Танева.

- Жоро, получи награда за месец април. Как се чувстваш?

- Отлично. Благодаря за признанието на феновете за този месец. Мисля, че тази награда е за целия отбор, защото всички играхме много силно. Имаме 4-5 поредни победи. Без помощта на тези успехи нямаше как да спечеля тази награда.

- Силна пролет за отбора. Оценката ти досега и на какво се дължи възхода ви според теб?

- Не знам за кой път се повтаряме и аз и моите колеги – направихме добра зимна физическа подготовка. Нямаме контузии в отбора. От мач на мач се чувстваме все по-добре.

- Срещу Локо Сф вместо да разгромите съперника изпуснахте доста положения…

- Има и такива мачове. Ако бях вкарал аз ставаше 2:0. Можеше и 3-4 гола да паднат. Видяхте – имаха едно положение и го вкараха.

- Предстои мач срещу Литекс. Очакванията ти?

- Отиваме за три точки и да се надиграваме.

- Ще излезете ли с втория отбор?

- Не мога да отговоря на този въпрос. Треньорското ръководство може да каже.

- Очакванията ти от финала за купата…

- Моите очаквания и на целия отбор са отново да зарадваме целия град. Да донесем Купата отново тук. Дано се случи.

- Имате ли сили за това?

- Да, имаме.

- Ще може ли да издържите на два фронта? Имате още шансове за шестицата…

- И Левски играе на два фронта. Мисля, че сме добре физически.

- Конкуренцията в атака как ти се струва?

- От това по-хубаво нещо няма. В един отбор да има конкуренция на всеки пост и да си в оптимална форма постоянно, да няма отпускане. Не ме притеснява конкуренцията.

В класацията бяха номинирани 17 футболисти на Берое, които са записали сборно от всички мачове 90 или повече минути по терените в официални срещи през изминалия месец.

Феновете наредиха Георги Андонов на първо място след важните му голове през месеца. На второ място както и предния месец остана моторът на отбора Алберто Лоузейро с 1993 точки, а в тройката влезе още Венцислав Христов с актив от 1674 точки. Както и предния месец в петицата отново попадна Иван Караджов, който прави силно представяне под рамката за Берое. “Човекът с асистенциите” както някои привърженици наричат вече Пламен Крумов остана на пета позиция с 1015 точки. След като грабна публиката с хубавите си атаки на шесто място пък попадна Амир Саюд.