Цветан Генков е футболист на Динамо Москва, научи gong.bg. Голмайсторът на А група за изминалия сезон подписа договор за четири и половина години.

Футболистът премина успешни медицински изследвания в Москва по-рано през деня, потвърдиха от пресцентъра на руския клуб.

Контрактът на Цветан Генков ще влезе в сила от 1 юли, но ще може да се включи в местното първенство едва в първия мач на тима след 3 август.

От Динамо Москва заявиха, че от дълго време са следили нападателя, който дори е бил наблюдаван няколко пъти на живо от скаути на клуба, по време на мачовете на Локомотив София в първенството у нас.

И от двата клуба не пожелаха да съобщят сумата по трансфера на футболиста. Изпълнителният директор на столичните „железничари” Иво Тонев заяви лаконично: „Сумата е доста сериозна, но нямам намерение да я конкретизирам.”

Още в края на миналия месец излезе информация, че двата клуба са се договорили, но контрактът бе подписан едва днес, след преминаването медицинските прегледи на Генков и уточняването на последните детайли.

„Той ще започне тренировки с отбора на 1 юли и веднага щом се отвори трансферния прозорец, ще бъде заявен и ще може да играе за Динамо”, съобщиха от пресцентъра на московския отбор, но направиха уточнението, че той ще може да влезе в официален мач и по-рано, тъй като ръководството на Руската футболна федерация е изпратило писмо до УЕФА за отварянето на трансферния прозорец още по-рано.

Руският гранд едва се спаси от изпадане през миналия сезон в местното първенство, като завърши на място непосредствено над чертата на изпадащите тимове. В момента, след 11 изиграни кръга, московчани заемат 8-о място във временното класиране с 15 точки, колкото има и 7-я – Химки.