Локомотив София постигна много драматична победа с 3:2 при гостуването си на Академик София от осмия кръг на А група.

Мачът започна доста изненадващо, след като в 13-та минута Динчев центрира в наказателното поле на Локомотив София и Иван Редовски засече топката с глава и я прати във вратата на Пейков.

Академик успя да удвои своята преднина в 34-та минута, когато Ивайло Димитров центрира в наказателното поле на Локомотив София, след което Михаил Петров засече топката с глава и я прати в долния десен ъгъл за 2:0.

Локомотив София бързо се върна в срещата, след като в 40-та минута Владислав Романов центрира от фаул в наказателното поле на Академик, след което Румен Горанов засече топката с глава и я прати във вратата на Чавдаров.

Само три минути по-късно в 43-та Локомотив София успя да изравни резултата, след като Димо Атанасов центрира от фаул в наказателното поле на Академик, след което Генков изведе Йорданов сам срещу Чавдаров и нападателят на „столичните железничар” нямаше проблеми да го преодолее.

В началото на второто полувреме Локомотив София можеше да вкара трети гол, след като в 47-та минута след хубаво извеждащо подаване Генков излезе сам срещу Чавдаров, но стреля в тялото на вратаря, а при добавката Романов пропусна.

В третата минута на добавеното време на мача след центриране в наказателното поле на Академик, Генков бе оставен непокрит и с глава прехвърли Чавдаров за 2:3.

След тази победа Локомотив София вече има 18 точки и се намира на второ място във временното класиране, докато Академик София остана на последната шестнадесета позиция с 2 точки и все още няма победа.