В Черно море са получили оферта за младия и талантлив вратар Георги Китанов. Тя е от белгийския Генк. Фактът, че вече имат конкретна оферта за стража, не означава, че на Тича на 100% са готови да се разделят с него.

Твърде е вероятно, въпреки сериозния интерес, както от Генк, така и от Наполи и Катания, 17-годишният Китанов да продължи да пази на вратата на Черно море и през пролетта, като се има предвид наближаващата 100-годишнина на клуба.

Гонг научи, че единият от двата италиански клуба е предложил вариант за вземане под наем на вратаря за 6 месеца с опция за закупуване след това, но от Черно море не са склонни да се разделят с таланта си при тези условия.

И Наполи, и Катания се намират в челната половина на класирането в Серия А, като тимът на Валтер Мацари доскоро бе втори в Калчото, но след като бе наказан с отнемането на две точки, слезе на пета позиция. Сицилианците пък ще посрещнат Нова година на девето място в Италия.

При всички положения в първите 10-ина дни на новата година ще има окончателна яснота около бъдещето на Китанов. Не е тайна, че от Генк се интересуват и от вратаря на Левски Пламен Илиев.

Нищо чудно в посока Белгия в крайна сметка да потегли този, за който бъде получена по-добрата оферта в клубните офиси. Всеки от двамата вратари си има своите предимства. Пламен Илиев е с повече опит зад гърба си, докато Китанов, който премина през всички национални гарнитури, за да стигне до младежкия национален тим, е още едва на 17 години.