Президентът на Левски Тодор Батков обяви, че очаква в най-скоро време положително развитие в преговорите с "Газпром" за спонсорство. По думите му двете страни ще се споразумеят в рамките на следващите два месеца.

"Имахме разговори, имаме някакво уточнение, въпрос на време е да има развитие. Надявам се на положително развитие в рамките на месец-два. Строителството на Сектор А върви, сменихме фирмите изпълнител. Почват бетона да леят. Техният ангажимент е в грубото строителство. Работим с подизпълнители, които са фенове на Левски и правят сериозни отстъпки", заяви адвокатът в ефира на "България он еър".

"Обещах, че скоро ще играем големи европейски мачове. За това трябват следните условия: първо, сериозен и предан на идеята Левски спортен директор. Такъв вече имаме. Второ, да сменим концепцията за формиране на първия отбор и да спрем да залагаме на случайни футболисти, докарани оттук-оттам. Да заложим на ядро, в което да има опитни български футболисти, за препоръчване израстнали в Левски, да има не повече от 2-3 и масирано присъствие на млади футболисти от дестската школа. Трето, да върнем пирамидата в естественото ѝ състояние, да сменим системата на заплащане. Да даваме нормални много по-ниски заплати и да има стимули за постигнати резултати. Четвърто, прозрачност към публиката - да излизаме, да обясняваме и така", добави Батков.

Според президента на Левски отсъствието на отбора от тазгодишното издание на Лига Европа е положителен факт.

"Щяхме да повторим последните три години. Да се разходим до Сараево и Павлодар - да ги видим и да паднем. Вместо дойдох, видях, победих - дойдох, видях, биха ни и се прибираме. Пропускаме турнирите и това е жалко, но още този сезон ще има промяна и догодина няма да е така", каза Батков.