Изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на ЦСКА Александър Гарибов заяви, че „червените” не са обсъждали евентуален бойкот на националния отбор на България, в случай, че Станимир Стоилов поеме поста.

„Не сме обсъждали бойкот на националния отбор, ако Станимир Стоилов стане треньор. Предполагам обаче, че няма да правим проблеми. Не вярвам, че ще се отрази на Стоилов работата му в националния отбор, въпреки че е треньор на Левски”, сподели Гарибов.

„Ако изберат Димитър Пенев, ние ще сме доволни. Той обаче ще остане в ЦСКА и ще се радваме именно той да е национален селекционер. Ако решат на Изпълкома да има дублиращи отбори, това ще е много добре за нас, тъй като ние ще направим един инкубатор за утвърждаване на наши кадри”, допълни изпълнителният директор на „червените”.

На въпрос дали ще има феърплей на мача срещу Локомотив Сф Александър Гарибов заяви: „Като ръководство ние се опитваме да въведем нов манталитет във футбола и гарантирам на 100 %, че феърплей на мача с Локо Сф ще има.”

„Оценявам дните, в които сме начело като ръководство като положителни. Въпреки че към момента имаме проблеми не се отказваме от борбата за титлата. В крайна сметка това е спорт и ние се опитваме да решаваме нещата на терена. Целта е европейската сцена и да се гонят дългосрочни цели”, допълни Гарибов.

Относно селекцията той сподели, че тя не стои като проблем пред ЦСКА: „Това е дългосрочен период, като разбира се ние ще търсим най-добрите сделки. Работи се по селекцията. Имаме хора, които наблюдават набелязаните играчи. Успоредно с това трябва да освободим и сегашни футболисти, а и има интерес към наши състезатели.”

Председателят на Управителния съвет на ЦСКА допълни, че ръководството се е разделило с Пицурка по взаимно съгласие.

„С Тиаго Силва и Трика са водени предварителни разговори. Тиаго трябва да преподпише, но за сега няма отговор от негова страна. С Трика ситуацията е с опция за продължаване и предстоят преговори за личните условия на играча, като разбира се най-важното е мнението на Стойчо Младенов дали ще се разчита на него”, каза Гарибов.

„Предвид по-големия интерес сме покачили цените на билетите. Организацията на мача струва пари и мисля, че лев два или три не са чак толкова голямо покачване. Един вид това е спонсорство за клуба”, заяви Гарибов.

„Имаме идея когато ЦСКА е домакин на дербитата с Левски, мачът да се върне на нашия стадион. Разбира се, трябва да се договорим и с другата страна, но вече контрактът между двата клуба за националния стадион е изтекъл”, информира той.

Чуйте цялото изказване на Александър Гарибов.