Звездата на Левски Гари Родригес може да премине в португалския гранд Спортинг Лисабон. Това съобщи авторитетният местен вестник „O JOGO“.

Според изданието, „лисабонските лъвове“ търсят заместник на Диего Капел, който най-вероятно ще премине в друг отбор. В избора си от Спортинг са се спрели именно на Родригес, който впечатли с изявите си с екипа на Левски.

От „O JOGO“ дори са се свързали с холандеца, който е признал, че води разговори със Спортинг.

„Истина е, че има интерес от страна на Спортинг Лисабон. Имахме разговор преди две седмици. Не мога да навлизам в подробности, защото трябва да уважавам Левски, Спортинг и себе си. Казано ми е да чакам, сега тренирам в София. Всичко зависи от хората в Спортинг. Кой не би искал да работи в клуб като Спортинг? Баща ми е голям фен на Спортинг Лисабон. Родих се и израснах в Холандия, но в Португалия винаги съм се чувствал като у дома си. За цялото ми семейство ще е голяма гордост, ако отида в Спортинг, но нека оставим нещата да се случат“, сподели Родригес. Любопитно е да се отбележи, че част от неговата кариера като подрастващ футболист преминава в португалска школа.