Холандецът Гари Родригес вече официално е футболист на Левски. Тази сутрин той премина медицински прегледи в Ларнака, които показаха добри резултати. След това футболистът парафира контракт със „сините“ от София. Договорът е за 2,5 + 1 години.

Левски го купува от Аго Ден Хааг, който държеше правата. Родригес игра за последно под наем в Дордрехт, който се подвизаваше във втора холандска лига.

Гонг научи, че именно Рдоригес е бил първа опция за Илиан Илиев. На специалиста са му предложени няколко флангови футболиста, но треньорът на Левски е държал именно на холандеца.

Тази сутрин Родригес мина сполучливо прегледите, а преди минути подписа и своя договор в присъствието на Иво Тонев и Константин Баждеков.

Както Родригес, така и Рене Михелич идват от клубове, чиито първенства са в ход. Това на практика означава, че те нямат нужда от подготовка, като тази, която правят българските тимове. Родригес игра официален мач за последно в петък, като това е станало по изричното настояване на неговите шефове в Холандия.

Крилото ще е вторият холандец в отбор, където е и Дъстли Мюлдер. През последните сезони на „Герена“ акостираха още няколко „лалета“. Става дума за Сержиньо Грийн, Андвеле Слори и Сьорд Арс. Последният беше в Левски до преди няколко дни, но отиде под наем в турския Коняспор, където дори реализира три гола в дебюта си.