Новата звезда на Левски Гари Родригес призна чистосърдечно, че не познава нито един футболист от ЦСКА. Той обаче сподели, че му е обяснено какъв мач го очаква в събота срещу „армейците“ в голямото дерби на България. Ето част от това, което холандецът сподели след, като получи наградата за играч на 23-тия кръг в А група, която му бе връчена в „Пресклуб България“:

-Обяснено ми е какъв мач се задава. Знам, че това е най-големият мач в България. Това е едно дерби, на което стадионът е пълен с публика. Очаквам в събота да играя в този мач и да победим.

-Играеш много силно, но често в България се случва чужденците да „потъват“ след няколко добри изяви?

-Не мисля, че ще „потъна“, а и не съм дошъл за това. Стремя се да играя и да запазя нивото на игра, което имам в момента. Нямам проблеми със странични неща, ще си продължа да играя.

-Усетил ли си прояви на расизъм, как ще коментираш случката от Ловеч с феновете?

-Когато играя не мисля за друго и не гледам към трибуните. Концентрирам съм върху играта, въобще не мисля за друго. Не съм видял никакви лозунги. Не съм почувствал отношение на расизъм в България.

-Срещу Литекс игра в един период зад нападателя, на коя позиция се чувстваш най-удобно?

-Няма проблеми на коя позиция ще играя, но аз по принцип съм си крило. Мога да играя и на двете позиции, но съм си крило, обичам да играя като такъв, защото имам много повече пространство.

-Познаваш ли някой от ЦСКА и от кого трябва да се притеснявате най-много?

-Не познавам никой от техния отбор.

-Как се справяш с българския език, труден ли е и какво първо научи?

-Първото, което научих на български е думата „да“. Езикът е труден, но ще се постарая да го науча.

-Кой от футболистите е шефът в съблекалнята на Левски?

-Аз мисля, че шефът е Митов. Ако питате от футболистите, няма такъв, всичките сме шефове.