Сензацията в отбора на Левски Гара Дембеле спечели първи приз със “синята” фланелка. Роденият във Франция нападател бе доста словоохотлив на брифинга направен от организаторите на наградата от “Пресклуб България”. Гара бе избран за най-добър футболист за първия кръг в първенството. Именно тогава Дембеле наказа ЦСКА за успеха на Левски с 1:0.

“В българското първенство има много добри отбори, а самият шампионат е доста труден за игра. Аз обаче съм тук от пет месеца и се адаптирах много добре. С добрите тренировки с Левски постигнах и това добро ниво. Аз съм нападател и всички нападатели, които играят срещу мен са неприятели. Ако играят грубо, ще ме мотивират още повече”, сподели като за началото головата машина на Левски.

“Това е само началото. Аз съм доволен, че съм част от Левски. Не гледам на себе си, като на звездата в отбора. Ние в Левски сме едно семейство. Честно да ви кажа, чувствам любовта на хората. Те ме познават по улиците. Хубаво ми е, че става така. Тази известност ми доставя удоволствие. Мисля да вкарвам още голове”, продължи таранът на Левски.

“Ще се стремя да вкарвам, но има и по-слаби мачове. Трябва да се знае, че има неща, като временна форма и умора, които са неизбежни. Това е футболът. Мога да кажа само, че винаги ще давам всичко от себе си”, отбеляза още новият ас на “сините”.

Гара Дембеле не скри, че е доволен от хубави сравнения, които кара журналистите да правят след неговия летящ старт в Левски.

“Рано е да говорим за трансфери. Към днешна дата имам договор за три години с Левски. Не мисля за друго. Ако дойдат предложения и оферти, може да ги обсъждаме. Знам откъде идвам и знам, къде искам да стигна”, допълни още голмайсторът на Левски.

“Искам да отбележа нещо. За пет от деветте ми попадения ми подаде Дарко Тасевски. Така, че тези попадения са и негови. Ние сме един отбор. Тези, които играят и тези, които остават даже и на трибуните. Всичките правим отбора такъв, какъвто е”, завърши Гара, който одобри каламбура с името на Дарко Тасевски, който спокойно може да приеме и името Дарко Пасевски, заради прецизните и майсторски асистенции, които дава на Гара Дембеле.