Звездата на Левски Гара Дембеле беше наказан от Дисциплинарната комисия към БФС за 2 срещи и 3000 лева глоба. Санкцията му бе наложена за бутане на страничния съдия по време на двубоя с Локомотив Пловдив.

През второто полувреме на мача със „смърфовете” (1:2) нападателят си позволи да дърпа за ръката страничния съдия Крум Стоилов. Телевизионните камери уловиха този момент, което доведе до лишаването състезателни права на Гара Дембеле за срок от две срещи, както и паричната санкция.

Играчът на „сините” бе наказан по член 21, Буква Б, която гласи: „За насилие или опит за насилие срещу състезатели, служебни или длъжностни лица.”

Освен Гара Дембеле, за по един мач са наказани абсолютните адаши Александър Александров от Левски и Черно море. Разликата е само в глобата, „синият” Алекс е с 300 лева глоба, а варненският му съименник с 250.

Старши треньорът на Славия Емил Велев е наказан за оспорване на съдийско решение да не седи на пейката на своя отбор за един мач и 500 лева глоба. ЦСКА е глобен с 100 лева за хвърлени предмети.