Известният футболист и бивш капитан на Нефтохимик Ганчо Евтимов, който в момента е треньор в ДЮШ на отбора, заминава за Прага, където ще гледа финала за Суперкупата на Европа между отборите на Байерн Мюнхен и Челси, предава официалният сайт на „шейховете“. Той, заедно със своите съотборници от бургаския СИОН, спечелиха турнира Ариана Аматьорска Лига и добиха правото да гледат на живо този вълнуващ двубой между носителя на купата в Шампионската лига и тимът спечелил втория по сила турнир Лига Европа.

Евтимов вече е подготвил част от оборудването си. На първо място бившият централен защитник ще носи зелено знаме на Нефтохимик, което ще развява на стадион „Еден” в чешката столица. Единственото му двоумение е свързано с големината на флага. Ганчо се притеснява, че ако знамето не е достатъчно голямо, няма да може да се вижда добре, но пък по-голямото може да създаде проблеми при влизането на кокетния стадион. За да не рискува, Евтимов ще се подсигури с голямо и малко знаме, което ще развява по време на мача.

Легендата на зеления тим ще вика и стиска палци за Байерн, защото според него това е отборът, който играе най-силния и привлекателен футбол в момента. Ганчо Евтимов заяви още, че винаги е бил привърженик на немския футбол. В работата си с юношите на нафтата, се ръководи на първо място от немската дисциплина и постигането на добра физическа подготовка, на своите футболисти. След това успехите ще дойдат с времето – уверен е футболистът.

След мача заедно със своите съотборници бранителят ще опита световно известната чешка бира в някой от безбройните локали на Прага. На следващия ден Евтимов и отбора на СИОН ще направят разходка из „Старе место”, което се посещава от стотици хиляди туристи всяка година. След завръщането си от Прага треньорът ще разкаже на своите футболисти и колеги впечатленията си от красивата Прага и разбира се от титаничния сблъсък на колосите Байерн и Челси.