Литекс се наложи с 3:1 над Ботев като гост във Враца, и поне временно се изкачи в тройката на класирането. „Оранжевите“ успяха да отбележат цели три попадения, след като в последните кръгове реализираха само по един гол. Ботев от своя страна не успя да вземе нищо от двубоя срещу шампионите, и продължава борбата си за оцеляване в елита.

В 19-та минута на мача, публиката във Враца стана на крака и с аплодисменти изпрати пожелания за бързо възстановяване на Стилиян Петров. Домакините пък бяха със специални червени фланелки с окуражителен лозунг за Стенли.

Марсело Никасио отбеляза седмия си гол в седем мача в А група с екипа на Литекс. В герой за ловчанлии обаче се превърна Галин Иванов, който асистира за попадението на бразилеца, и сам вкара още два гола. Домакините също имаха още възможности да стигнат и до по-солиден резултат, като не се предадоха през всичките 90 минути, и се стараеха да атакуват при всяка възможност, но ударите към вратата на Илко Пиргов останаха ялови.

Георги Миланов и Петър Занев удариха греди в началото и края на първото полувреме за Литекс, но почивката дойде при нулево равенство.

Второто полувреме определено бе по-интересното, като само за осем минути паднаха три попадения. В 51-та минута Никасио откри, след като Галин Иванов центрира от аут линията, отдясно, точно на главата на бразилеца, и той отбеляза от пет метра с лекота. В 55-та минута обаче Ботев изравни след центриране отляво на Илия Илиев, при което Бранимир Костадинов бе на добра позиция, пред вратарското поле, и направи 1:1.

Литекс поведе отново в 59-та минута, с хубав гол на Галин Иванов, който финтира Маринов в пеналта, и по диагонала с прецизен шут вкара.

Валериев не успя да изравни в 67-та минута, когато шутът му срещна гредата на Пиргов.

Галин Иванов приключи интригата в 80-та минута, когато отбеляза втория си гол в мача, изведен от Георги Миланов в наказателното поле. Така с два гола и асистенция, Иванов на практика донесе успеха за Литекс, който не дойде никак лесно, след добрата игра и на Ботев Враца в срещата.