Собственичката на Локомотив Пловдив Галя Топалова заяви специално за Гонг, че сделката, която бе насрочена да стане до края на годината, на този етап няма да се осъществи.

„Датата 21 декември наближава, но нови купувачи няма да има. Отлагаме го за по-нататък. Те си гледат финансовите параметри. Търсим вариант как ще се издържа клуба. Става дума за българи, двама партньори. Не искат да се обявяват имената им. Отлагаме го за след Нова година – пролетта, началото на лятото. В тази финансова криза някои хора се въздържат. Тези хора не са футболни хора и нямам представа какво могат да направят. Във футбола не всичко е финанси. Виждате, че в нашия клуб не че има финансови проблеми, а повече приказки. Два месеца забавяне на заплати не са финансови проблеми. Ако не са те, може да са други. Вратата е отворена. Интерес не е имало от други. Феновете трябва да разберат, че няма друг, който да се появи. Трябва да си подадем ръка и да разберат, че заедно може да оставим клуба в А група. Ако се появи някой няма проблеми. Вратата винаги е отворена за покупко-продажба. До колкото знам и феновете търсят човек. Те трябва да приемат, че пак ще съм аз”, каза Топалова.

Тя заяви още, че ще се вземе в ръце и ще отдели повече време да се занимава с клуба. „Аз заставам начело на клуба. Ако оставя клуба в този момент, той трябва да се закрие и да обявя несъстоятелност. Нямам такова намерение. Вървим напред. Заемам се повече с Локомотив. Поемам критиката и се взимам в ръце”, допълни още шефката на „черно-белите”.

„Концесията на стадиона върви в пакет с клуба. Утре има заседание на Общинския съвет за корекция на 2-3 точки и след Нова година ще подпишем”, допълни още Топалова.

Собственичката на пловдивчани допълни, че е имала разговор с треньорите, на който е говорено за селекция и бъдещето на отбора. „Извиках треньорския щаб. Направихме общ анализ кой ни трябва и кой не. Оптимизираме бюджета по примера на министър Дянков с пицата. Водим преговори с чужденците, с които трябва да се разделим и не ни вършат работа. Само Даксон се продава, другите не. Дори да има интерес, няма да ги продадем. Вероятно ще вземаме играчи без пари. Имаме набелязани 4-5 имена и се водят преговори. Това са треньорите, но вратите са отворени. В момента водим преговори с туристическа фирма за лагер в чужбина, на бартер срещу реклама”, каза още Топалова.