Собственичката на Локомотив Пловдив Галя Топалова заяви за Гонг, че има реални преговори единствено за бразилеца Даксон Да Силва. „Нека се върне на 7 януари и почти сигурно ще бъде продаден на Черноморец. При него връщането в България е проблем и ще го чакаме с нетърпение. Дано този път не го ухапе нещо друго. Принципно сме се договорили с Митко Събев за този футболист. Даксон няма желание да остава в Локомотив и няма да го спираме”, каза Топалова.

Тя обаче сподели още, че няма реални разговори със собствениците на ЦСКА за нападателя Димитър Илиев. „Има някакъв интерес, но не сме сядали на масата за преговори. Първо трябва да намерим заместник на Димитър Илиев преди да го продадем. За сега обаче единственото реално е за Даксон”, каза Топалова.

Собственичката на Локомотив Пловдив допълни още, че няма интерес нито към Кирил Акалски, нито към Дани Кики, които са едни от най-конвертируемите играчи на Лаута.

Относно сделката за продажбата на клуба, Топалова заяви, че се движи, но все още не е финализирана. „Сделката е трудна. Нещата се движат. Когато има нещо конкретно, ще бъдете уведомени”, каза още Топалова.