Полузащитникът на Ботев Борис Галчев отпада от сметките на треньорския щаб за първия осминафинален двубой в турнира за Купата на България срещу Черно море. Галчев страда от ангина, която стана причина той да пропусне първите две тренировки на "жълто-черните" за седмицата. Сърцатият халф ще остане да се лекува в Пловдив и няма да пътува със съотборниците си за Варна.

Под въпрос за двубоя с "моряците" продължава да бъде Абел Анисе. Нападателят е с травма в десния глезен от мача с Литекс, която доведе до принудителната му смяна на полувремето. Състоянието на Анисе ще бъде следено от медицинския щаб и участието му срещу Черно море ще се решава в деня на срещата.

Мадагаскарецът се включи на по-леки обороти в заниманието на отбора във вторник, което в по-голямата си част бе от тактическо естество. След тренировката футболистите направиха процедури във възстановителния център на клубната база. Поредна тренировка с представителния отбор направиха юношите Мартин Здравчев и Наско Милев.

Станимир Стоилов няма да може да разчита също така на услугите на двама от основните си защитници - Веселин Минев и Бобан Грънчаров, които изтърпяват наказание съответно за 3 и 1 срещи. И двамата пропускат двубоя във Варна, но ще бъдат на линия за гостуването на Любимец през уикенда. Прибавяйки към тях контузените от повече от месец Мариян Огнянов и Тодор Неделев, Ботев ще бъде лишен от услугите на шестима от своите футболисти в двубоя срещу Черно море.