„Брат ми Муса прави всичко заради мен. Играе в Дуан заради мен и отново аз съм причината да дойде в ЦСКА,” сподели специално за Гонг от Сенегал Ибрахима Гай.

По всяка вероятност Муса Гай ще пристигне в София във вторник.

Бившият защитник на ЦСКА и настоящ на Цървена звезда разказа повече подробности за брат си Муса Гай, който другата седмица ще дойде в София и ще изкара проби в лидера в българското първенство.

„Муса идва следващата седмица. Не мога да разкрия как точно стана така, че да дойде, дали чрез мениджъри или чрез Стойчо Младенов. Той е ставал два или три пъти шампион на Сенегал с Дуан. Ще го видите, като дойде. Вярвам в него. Ако не може да остане и не го харесат, няма проблем. Виждал съм как играе – супер е! Добре де, говорих със Стойчо да дойде в ЦСКА. Играе централен защитник, може и халф. Точно като мен, но е по-висок, защото е 192, 193 или 194 см. Вероятно ще отиде и на лагерите с ЦСКА. Няма проблеми да подпише, няма значение дали е свободен агент или има вече договор. Говорил съм и с мениджъра ми в България Лъчо Танев и той ще движи нещата на място,” каза Ибрахима Гай, който на 9 януари се присъединява към тима си Цървена звезда.

Гай, който бе в разширения състав на националния тим на Сенегал този сезон, два пъти е бил носител на Купата на родината си именно с Дуан, а у нас е два пъти шампион с ЦСКА.