Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19 години ще имат за съперници връстниците си от Русия, Румъния и Финландия като част от подготовката за първия кръг от европейските квалификации.

Лъвовете, родени през 1996 година, ще изиграят четири домакинства- датите за двубоите с Русия вече са фиксирани и те са 25-ти и 28-ми август, като руснаците ще ни гостуват в Созопол. За месец септември се водят финални разговори с Румъния, като остава само да се уточнят датите. Мачовете със северните съседи отново ще са два, а при положение, че договорката с румънците пропадне, вариант е Турция.

Съставът до 17 години, ръководен от Методи Деянов, няма да гостува повече в контролите до месец октомври, тъй като ще е домакин на евроквалификациите, в които попадна в група с Испания, Полша и Азербайджан. Официалните двубои са в периода 18-24 октомври.

Същевременно пък тимът на Владимир Стоянов до 19 години очаква четири гостувания, преди да замине за Унгария, където от втори до седми ноември ще има за съперници маджарите, Австрия и Андора. За 3-ти и 5-ти септември са уговорени проверки с Румъния, а на 14-ти и 16-ти октомври са контролите с Финландия. Иначе общата подготовка на двата юношески национални отбора продължава. Като за финал на лагера в Брестник са контролите с Ботев Пловдив (набор'96) и Спартак Пловдив.