Собственици, президенти и изпълнителни директори на професионалните футболни клубове от „А” група се събраха на сбирка, инициирана от шефа на БФС Борислав Михайлов и председателя на ПФЛ Валентин Михов. Почти всички отбори от елита са изпратили свои представители, които ще се запознаят главно с подробности около подписания договор за телевизионните права. Очаква се днес да стане ясно кой клуб колко средства ще получи от контракта.

На сбирката направи впечатление отсъствието на представител на Локомотив Пловдив и в частност на президента Галя Топалова.

Александър Томов представлява ЦСКА, Константин Баждеков – Левски, Гриша Ганчев – Литекс, Иво Тонев – Локо Сф, Венцеслав Стефанов – Славия. На срещата присъстват още Димитър Христолов, Йордан Лечков, Коко Динев, Николай Галчев, както и представители на останалите елитни клубове. От страна на Беласица в залата е Горан Петров, тъй като президентът Костадин Хаджииванов е арестуван и ще бъде съден в Солун.

Очаква се освен за телевизионните права, босовете да обсъдят и разрастващия се скандал около футболното съдийство.

Малко преди 12 часа, на "Царско село" пристигна изпълняващият длъжността шеф на съдиите Ичко Лозев, който заяви, че членовете на съдийската комисия и водещи рефери са договорили среща с футболните босове, която трябва да започне в 12:30, веднага след разговора за телевизионните права.

Малко преди началото на срещата в 11 часа, в комплекс „Царско село” пристигна и тимът на Черно море, който е на лагер преди утрешния мач срещу Левски. Варненци пристигнаха в София със самолет.