Сериозно е футболното присъствие в номинациите на конкурса „Сексбомба 2010” и е твърде възможно отново не един, а няколко представители на царя на спортовете за получат лента на церемонията на 30 март.

Собственикът на Локомотив Пловдив Коко Динев, който е определян за най-желан мъж в попфолка и половинката му Емилия са номинирани в категория „Най-секси двойка”. Там те се конкурира включително и по железничарска линия с дъщерята на президента на Локомотив София Николай Гигов – Ели Гигова в двойка с приятеля й Петко Димитров, но също така и с национала Благой Георгиев и новата му любов Лияна. Като спортна може също така да се определи и двойката Благой Иванов – Златка Димитрова защото известният приятел на Плеймейтките Багата е световен шампион по бойно самбо.

В раздел „Секссимвол на година”, който е единствен е изцяло за мъже, личи името на вратаря Николай Михайлов. Синът на Боби Михайлов е в номинациите с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, актьора и водещ Владо Карамазов, фолк-тупалката Илиян и колегата му Константин.

Бивша любов на Ники Михайлов пък ще търси признание за най-сериозната лента „Сексбомба 2010”. Става дума за Николета Лозанова, а другите потенциални носителки на титлата са Златка Димитров и фолкизпълнителкие Анелия, Мария и Преслава.

За наследничка на съпругата на ексфутболиста от ЦСКА Гардар Гунлаугсон - Асдис Ран, като най-секси блондинка пък може да бъде определена спътницата на национала Валери Божинов – Алисия. Там са още имената на адреналинката Яна и нови три попфолк певици ДесиСлава, Елена Паришева и Камелия.

Друга половинка, но вече бивша - Симона Първанова е номинирана за „Най-секси тв-водеща”. Експриятелката на вратаря Славчо Тошев е вариант за приза, какъвто още са Алекс Раева, мис тв-чар Валентина Войнова, Ева Кикерезова, Вихра и Даниела.

При определяните за най-секси майки, най-секси бизнес дами, най-секси реалити звезда и най-секси певица пък няма номинация свързана със спорта.

Интересно е, че годеницата или може би бившата половинка на Кубрат Пулев – Кобрата Андреа не получи нито една номинация след като миналата година спечели титлата и голямата лента за Сексбомба. При предишното допитване при мъжете за секссимвол пък бе определен състезателят от GP2 сериите Владо Арабаджиев пред Сергей Станишев и Бойко Борисов.


Пълен списък с номинираните в конкурса „Сексбомба 2010”:

- Сексбомба на годината:
1. Анелия
2. Златка Димитрова
3. Мария
4. Николета Лозанова
5. Преслава

- Сексимвол на годината:
1. Владо Карамазов
2. Илиян – Тупалката
3. Константин
4. Ники Михайлов
5. Цветан Цветанов

- Най-секси блондинка:
1. Алисия
2. Адреналинката Яна
3. Десислава
4. Елена Паришева
5. Камелия

- Най-секси двойка:
1. Ели Гигова - Петко Димитров
2. Eмилия – Коко Динев
3. Златка Димитрова – Благой Иванов
4. Лияна – Благой Георгиев
5. Мариана Попова - Ханес

- Най-секси тв водеща:
1. Алекс Раева – "България търси талант"
2. Вихра и Даниела – "Станция Нова"
3. Валентина Войнова – Pro.bg
4. Ева Кикерезова – "Звезден прах"
5. Симона Първанова – Планета тв

- Най-секси майка:
1. Венета Райкова
2. Димана
3. Кали
4. Нели Атанасова
5. Рени

- Най-секси бизнесдама:
1. Ани и Краси Стефанови
2. Валя Вишанска
3. Весела Мирянова
4. Деси Гръблева
5. Наталия Караянева

- Най-секси рeалити звезда
1. Диляна Попова - VIP Dance
2. Емануела - Survivor 4
3. Лили - Big Brother 3
4. Мария Силвестър - VIP Dance
5. Христина - Survivor 4

- Най-секси певица:
1. Аксиния
2. Габриела
3. Лилана
4. Райна
5. Саманта