Дамският месец март в комбинация с предмета от женски род футболна топка са идеалният декор за подновявящото се официално утре първенство на „А“ група. Отложеният мач Левски – Черноморец бе от есенния полусезон, но развоят му подсказа какво можем да очакваме от пролетта. А именно – възможни са много изненади.

Голямото „проветряване“ на водещите ни тимове през зимата и напускането на поредица от утвърдени имена в българския футбол предполагат това. Равнение към средата май ще бъде девизът на първенството ни, за съжаление.

Същевременно голямата точкова преднина на лидера ЦСКА залага голяма доза разминаване в предварителните очаквания от дадени срещи. Просто защото победата няма да бъде нужна на всяка цена.

Така, заредена с традиционните си капризи и сюрпризи, Баба Марта ще бие центъра за пръв път утре следобед по родните терени. Това че очакваме изненади, все пак не трябва да ни настройва прекалено много в тази посока. Намираме се в България, да не забравяме. Страната, в която стопяването на голяма преднина се случва веднъж на много години. Но тук и там ще гледаме непредвидими мачове. А когато качеството отсъства, нека поне да има повече филми с неочакван край!

Хубава или лоша, продукцията, която ще гледаме, е очаквана с интерес от заскучалия се през дългата зима български запалянко. Така че, надявам се, няма да ни се разсърдите, ако използваме журналистическото клише отпреди години: „Добре дошла, футболна пролет!“