Всички футболисти на Пирин се включиха в специална декларация до медиите, в която защитиха своя спортно-технически щаб, и отрекоха всички обвинения, изсипали се по техен адрес.

Ето и пълният текст на декларацията:

„По повод случващите се събития около и в отбора на ФК Пирин АД, ние, футболистите, се чувстваме длъжни да дадем в публичното пространство и нашето скромно мнение.

Ние всички заставаме зад треньорския щаб - Наджи Шенсой, Добри Митов, Васил Петров, Стефан Гошев и Ивайло Иваников, както и спортно-техническото ръководство в лицето на Малин Халачев и Росен Кацимерски.

Обвиненията, които бяха стоварени върху тях и последвани от драстични наказания, са абсолютно абсурдни. Категорично невярно е, че същите са участвали в „оргии”, „пиянства”, и най-меко казано, неспазване на режим.

Никой не трябва да забравя, че именно с тези хора Пирин стигна до финал за купата на България и направи такива мачове в първенството, че цяла България да говори с уважение за отбора.

Абсурдно е да се опровергава по-горе написаното, тъй като ние сме тези, които тренират и работят с тези хора и сме преки свидетели на техния професионализъм, който не трябва да се омаловажава само заради една, макар и по-тежка, загуба. А във футбола загуби на силни отбори – колкото щете, дори по-фрапантни.

Всички футболисти на Пирин се надяваме освободените хора да бъдат върнати в клуба по най-бързия начин, за да може всичко да продължи по старому, а именно в правилния път нагоре към успеха.

Ние всички вярваме в професионализма на тези хора и се надяваме да продължим ползотворната си работа.

С Уважение:

От всички футболисти на ФК Пирин АД”