Футболистите на Берое няма да пътуват до Варна тази събота за двубоя от първенството със Спартак, ако до петък собственикът на ПФК Берое не се разкрие, и не плати всички дължими суми на играчите. Футболистите настояват да разберат и какви са плановете за бъдещето на отбора. Играчите не са получавали заплата в продължение на четири месеца. Това сподели един от най-опитните в състава на „зелените” Слави Жеков за ГОНГ, а зад думите му застават абсолютно всичките му съотборници. „Има вероятност дори да спрем тренировки,” каза още Жеков.

Припомняме, че Митко Динев от бизнескоалицията, който финансираше Берое повече от месец, заяви, че спира издръжката, тъй като според него Николай Банев се връща в Стара Загора и ще поеме отново клуба. „Няма никакъв смисъл да даваме още пари на тима,” каза Динев. Това означава, че дори и да искат да пътуват за мача във Варна, футболистите на Берое няма да имат възможността да го направят заради липса на пари.

От своя страна Николай Банев намекна за завръщане в старозагорския клуб пред електронно издание. Той заявява, че компанията „Трифън Дивелъпмънт” която в момента притежава Берое, възнамерява да предложи акциите на клуба на търг и не е изключено Банев да откупи обратно тима. По непотвърдена информация обаче, Николай Банев все още е собственик на ПФК Берое.