Завързано дерби по повод края на сезона си спретнаха футболистите и феновете на Ботев Пловдив. Дербито се игра пред повече от 200 зрители на клубния стадион „Христо Ботев” и завърши с драматична победа на италианците - 5:4.

Двубоят започна с надмощие на футболистите, които все още държат инерцията от официалните мачове. Те бяха улеснени и от факта, че получаваха наставления на Енрико Пичони от игрището, тъй като мустакатият спец реши да си припомни доброто старо време, като се пусна в игра.

Феновете бяха добре подготвени тактически за мача, но Пичони доказа, че италианците винаги са с един ход напред в това отношение. Той изненада противника с вътрешна рокада в състава и пусна вратаря Бриньоли в атака. Стражът се отблагодари за доверието и заши 2 гола във вратата на агитката. След като феновете заплашиха Лука, че може и да не чуе повече името си от трибуните, вратарят намали оборотите и спря да бележи.



Два гола за играчите вкара и левият бек Чиро Сириняно. Въпреки високата резултатност, италианската защита се оказа неподготвена за лидерът на противника Христо Шенчев. Той наниза всичките 4 гола в мрежата на футболистите и направи мача драматичен.

И подобно на официалните двубои Ботев се нуждаеше от 12-ия си играч, за да спечели мача. Победата донесе култовият фен Велизар. Той вкара от дузпа в края на двубоя, но за съжаление голът му не донесе 3 точки на „жълто-черните” и така макар с добро настроение те приключват есенния полусезон на последното място в „А” група.