Централният нападател на Славия Дениран Ортега напусна самоволно лагера на белите в Турция. Нигериецът издебнал подходящия момент вчера през нощта и с цивилни дрехи потеглил в неизвестна посока. Рано тази сутрин треньорският щаб в лицето на Емил Велев разбраха за постъпката на тъмнокожия футболист.

„На никой не съм давал разрешение да си тръгва”, бе лаконичен Велев пред Гонг. По късно стана ясно, че нападателят е хванал автобус от Сиде до Истанбул и няма никакво намерение да се връща в лагера на тима на турска земя, въпреки че цялата екипировка и багаж са в хотелската му стая.

Според запознати Ортега няма никакво желание да бъде продаван в Казахстан, каквито оферти има към състезателя. Ортега бил недоволен от факта, че не му се дава достатачно шанс в контролите по време на лагера в Турция.

На този етап президентът на „белите” Венцислав Стефанов не е решил какво да прави с футболиста, но със сигурност ще има солена глоба след завръщането на отбора в София. Договорът на нигериеца изтича в края на месец юни тази година.