Футболистът на Берое Георги Божанов претърпя втора операция на двуглавия бедрен мускул на левия крак, съобщава BeroeOnline. В началото на декември футболистът премина преглед в частната клиника на д-р Ерих Рембек в Мюнхен, който установи, че направената преди 2 години пластична реконструкция на мускула не е извършена достатъчно качествено и препоръча да бъде извършена нова операция. Благодарение на добрата воля на старозагорски бизнесмен дарил безвъзмездно над 60% от сумата за операцията и амбулаторното лечение, както и на колегите на Божанов от Берое, които дариха премията си от равенството с Миньор, този вторник в мюнхенската Атос Приватклиник бе извършена операция, която е преминала успешно.

Д-р Ерих Рембек е един от най-известните спортни хирурзи в Мюнхен. Той е дългогодишен клубен лекар на Мюнхен 1860. В края на 2010 г. напуска клуба, за да открие, заедно с двама свои колеги модерна клиника за спортна медицина в мюнхенският квартал Арабелапарк.

Сред най-известните пациенти на Ерих Рембек са тенесистите Борис Бекер и Мария Шарапова.

Както е известно Георги Божанов бе един от футболистите, с които Берое имаше намерение да се раздели. Причината за това бе, че лекарите не даваха гаранции за възстановяването му ако не бъде направена операция. В крайна сметка благодарение на добрата воля на съотборниците му и бизнесмен от Стара Загора Божанов ще получи своя шанс в Берое след като се възстанови.

Пълното възстановяване на футболиста ще отнеме 3 месеца от датата на операцията. Очаква се той обаче да започне бегови упражнения по време на втория подготвителен лагер на Берое, който ще се проведе в Албена.