Липсата на нападатели спаси главата на играча на ЦСКА Жозе Фуртадо.

След вчерашният провал в ¼ финала за купата на страната срещу Берое и апатичното влизане в игра през второто полувреме от страна на португалеца, старши-треньора Стойчо Младенов заяви, че повече няма да разчита на него и ще го освободи от тима.

След днешна сбирка на спортно-техническият щаб обаче, Младенов е преценил, че при освобождаването на Алекс Пицурка преди два дни, и заминаването на Гийом за Китай, остава в патова ситуация. Евентуална контузия на някои измежду Евгени Йорданов и Стойко Сакалиев ще принуди наставника да преквалифицира халф в нападател.

Така липсата на много варианти в офанзива, засега ще позволи на Фуртадо да доиграе сезона на „Армията”. За него, както и за мнозина други „армейски” футболисти, оставащите мачове до края на първенството ще бъдат последен тест за бъдещето им в Борисовата градина.

Днес за пореден път, Стойчо Младенов е получил пълен картбланш за поста си, както и за стартиране на масивна лятна селекция.

Утре в прес залата на стадион "Българска армия", честващият днес 50-годишен юбилей треньор, ще даде пресконференция, заедно с Емил Костадинов и Александър Гарибов.