Френският нападател Маленга Нзузи Мата ще бъде изпробван от старши треньора на Берое Илиан Илиев в днешната контрола срещу шампиона на Азербайджан Нефтчи Баку, съобщава BeroeOnline.

Мата ще изкара няколкодневни проби в Берое, след което Илиан Илиев ще трябва да реши дали ще го задържи в отбора.

За последно 21-годишният футболист се е състезавал за третодивизионния френски тим Авирон Байон. През есента е играл в едва два мача, като има записани 122 минути.

Французинът е свободен агент и ще вземе участие в двете контролни срещи в Турция – днес срещу Нефтчи и на 27-ми срещу Заглебие (Любин, Полша).

Маленга Нзузи Мата е роден на 1-ви февруари 1991 година. Висок е 175 см и тежи 63 кг. Играе като нападател и офанзивен полузащитник. Започва футболната си кариера в аматьорския Олимпик Ноиси-ле-Сек. От 2009 до 2011 г. се състезава за Колмар. През сезон 2009/2010 Колмар става първи в група "А" на аматьорското първенство и влиза в трета френска лига, където се състезава до момента. На днешната дата преди две години аматьорският Колмар хвърля бомбата в турнира за Купата на Франция, отстранявайки Лил, след равенство 0:0 в редовното време и победа на дузпи с 10:9. През това лято Нзузи преминава в Авирон Байон - отбор, в който започва футболната кариера на Дидие Дешан. Взима участие в едва два мача – на 13.08.2011 г. при поражението с 2:0 от Газелек Аячо и седмица по-късно при равенството 2:2 с Колмар.