“Респектирани сме от класата на Литекс”, заявиха новите френски попълнения на тима от Ловеч Фабиен Буарен, Седрик Канбон и Седрик Юрас на пресконференция в “Царско село”. Тримата плюс Илия Николов и Карлос Едуардо де Соуса Томе бяха представени пред журналистите.

“Приятно съм изненадан от посрещането, което ми направиха в българския тим”, сподели Бударен, който бе привлечен първи. “В отбора има отлична организация. Действа се на професионално ниво”, допълни дефанзивният халф, който през новия сезон ще носи фланелката с №17.

“Доволен съм от отношението, което срещам в Литекс. Този отбор наистина е един от най-големите и аз се надявам да постигна много успехи с него”, каза от своя страна защитникът Седрик Юрас, привлечен от шотландския Фолкърк. За него е освободеният от Росен Кирилов №6.

Според Седрик Канбон ловчанлии в тренировки и контроли са показали, че работят по европейски: “Отборът е много силен и със сигурност този сезон ще се бори за всички трофеи”, убеден е европейският шампион за младежи с Франция. Той все още не е направил официален дебют с оранжевата фланелка заради контузия. През новия сезон Канбон ще играе с №21.

“Благодаря на мениджъра ми и ръководството на Литекс за трансфера. Надявам се тук да постигна много успехи. Момчетата са професионалисти. Лесно ми е, защото с някои от тях се познаваме от младежкия национален отбор”, заяви вратарят Илия Николов, който дойде от Хасково. Пловдивчанинът взима №1.

Игралият през пролетния полусезон на миналия шампионат под наем в Марек Карлос Томе ще носи фланелката с №26.