Франзуцинът Седрик Камбон е с лека контузия и не тренира с Литекс. Новопривлеченият зашитник се оплаква от травма, която е получил на една от вчерашните тренировки.

С основната група на стадиона в Тетевен не тренират още Сандриньо, Михаил Венков и Костадин Хазуров. Бразилецът и бранителят имат проблеми с ахилесите. На нападателя пък наскоро му бяха извадени пирони от крака след операцията отпреди две години и половина.

Босненският национал Джемал Берберович се подготвя на 100%.

Бранителят е напълно възстановен от операцията, която претърпя през пролетта и заради която пропусна почти всички мачове от пролетния полусезон. Капитанът на „оранжевите” Небойша Йеленкович вече е в лагера на тима и се готви на равно с основната група.

Днешното първо за деня занимание в планинския град продължи близо 2 часа като старши треньорът на ловчанлии Ферарио Спасов отново заложи на здрави физически упражнения и игра със топка.

Футболистите на Литекс ще тренират още веднъж днес като тренировката е изместена от 18.30 за 19 ч. заради големите жеги.

Вчера първата част от футболисти мина функционални изследвания във столичната клиника в Дианабад. Другата група ще бъде там в понеделник.